Bananowe muffinki

Bananowe muffinki

Ilość porcji

12

porcje
Czas przygotowania

10

minut
Czas gotowania

25

minut
Kalorie

185

kcal

Składniki

  • Składniki na ciasto
  • Mąka pszenna – 250 g

  • Banan – 2 szt.

  • Jajko – 1 szt.

  • Ksylitol – 50 g

  • Miód – 1 łyżka

  • Cynamon – 1 łyżeczka

  • Kardamon – 1,5 łyżeczki

  • Sok z pomarańczy – 1 szt.

  • Mleko 2% – 100 ml (jeśli masa jest zbyt gęsta użyć więcej, masa musi być gęsta ale płynna)

  • Olej rzepakowy – 4 łyżki

  • Do udekorowania
  • Suszone banany

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki zmiksować.
  • Pokruszyć do przygotowanej masy kilka suszonych bananów i wymieszać.
  • Napełnić ciastem foremki na muffinki i ozdobić suszonymi bananami.
  • Piec 25 min w temperaturze 180 st. C.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 12

Wielkość porcji101g


Kalorie185

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 4g 7%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 36g 12%
      • Błonnik 1.7g 7%
      • Cukry 0.5g
    • Białko 4g 8%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *