Cukinia faszerowana po włosku
Ilość porcji
1
porcjaCzas przygotowania
15
minutCzas gotowania
40
minutKalorie
570
kcalSkładniki
Mięso wieprzowo-wołowe – 120 g
Pomidorki koktajlowe – 6 szt.
Cukinia (duża) – 1/2 szt.
W przypadku małej 1 szt.Mozzarella – 15 g
Gorgonzola – 15 g
Olej rzepakowy – 1 łyżeczka
Sól – 1 szczypta
Pieprz – 1 szczypta
Pomidory z puszki – 100 g
Czosnek – 1 ząbek
Przygotowanie
- Czosnek posiekać i podsmażyć na łyżeczce oleju.
- Dodać mięso mielone. Podsmażyć.
- Pomidorki pokroić na połówki, a sery w kosteczkę.
- Gdy mięso będzie gotowe, całość połączyć.
- Cukinię wydrążyć, tak aby powstało dużo miejsca na farsz. Wypełnić ją przygotowanym mięsem z dodatkami.
- Piec w 180 st. przez 35-40 min.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 1
Wielkość porcji654g
Kalorie570
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
46.7g
72%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
13.9g
5%
- Błonnik 4.8g 20%
- Białko 24g 48%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.