Cukinia faszerowana po włosku

Cukinia faszerowana po włosku

Ilość porcji

1

porcja
Czas przygotowania

15

minut
Czas gotowania

40

minut
Kalorie

570

kcal

Składniki

  • Mięso wieprzowo-wołowe – 120 g

  • Pomidorki koktajlowe – 6 szt.

  • Cukinia (duża) – 1/2 szt.
    W przypadku małej 1 szt.

  • Mozzarella – 15 g

  • Gorgonzola – 15 g

  • Olej rzepakowy – 1 łyżeczka

  • Sól – 1 szczypta

  • Pieprz – 1 szczypta

  • Pomidory z puszki – 100 g

  • Czosnek – 1 ząbek

Przygotowanie

  • Czosnek posiekać i podsmażyć na łyżeczce oleju.
  • Dodać mięso mielone. Podsmażyć.
  • Pomidorki pokroić na połówki, a sery w kosteczkę.
  • Gdy mięso będzie gotowe, całość połączyć.
  • Cukinię wydrążyć, tak aby powstało dużo miejsca na farsz. Wypełnić ją przygotowanym mięsem z dodatkami.
  • Piec w 180 st. przez 35-40 min.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 1

Wielkość porcji654g


Kalorie570

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 46.7g 72%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 13.9g 5%
      • Błonnik 4.8g 20%
    • Białko 24g 48%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *