Pizza na twarogowym cieście

Pizza na twarogowym cieście

Porcje

6

porcji
Czas przygotowania

15

minut
Czas gotowania

25

minut
Kalorie

206

kcal

Składniki

  • Ciasto na pizzę
  • Płatki owsiane – 1 szklanka

  • Twaróg półtłusty – 250 g

  • Sól

  • Sos na spód od pizzy
  • Koncentrat pomidorowy – 3 łyżki

  • Ketchup – 2 łyżka

  • Oregano suszone – 1/4 łyżeczki

  • Bazylia suszona – 1/4 łyżeczki

  • Pozostałe składniki
  • Mozzarella – 50 g

  • Cebula – 20 g

  • Ser niebieski – 50 g

  • Pomidory koktajlowe – 80 g

  • Szynka Prosciutto Crudo – 2 plastry

Przygotowanie

  • Składniki na ciasto zmiksować i wyłożyć na papier do pieczenia, tak aby miało maksymalnie o 0,5 cm grubości.
  • Ciasto piec przez 15 min w 180 st.
  • Po wyjęciu posmarować spód pizzy sosem (wymieszać wszystkie składniki koncentrat, ketchup, oregano i bazylię).
  • Umieścić pokrojone składniki na pizzy. Szynkę parmeńską można położyć na pizzy już po upieczeniu.
  • Całość piec jeszcze 10 min w 180 st.

Notatki

  • Całość 1240 kcal W 100 g/ B 95,5 g / T 48,4 g

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 6

Wielkość porcji116g


Kalorie207

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 8.1g 13%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 16.7g 6%
      • Białko 16g 32%

        * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

        Ocena posta:

        Ilość ocen:

        Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

        Jeżeli spodobał Ci się ten post...

        Sprawdź też nasze media społecznościowe!

        Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

        Pomóż nam to poprawić!

        Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

        Napisz komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *