Pizza na twarogowym cieście
Porcje
6
porcjiCzas przygotowania
15
minutCzas gotowania
25
minutKalorie
206
kcalSkładniki
- Ciasto na pizzę
Płatki owsiane – 1 szklanka
Twaróg półtłusty – 250 g
Sól
- Sos na spód od pizzy
Koncentrat pomidorowy – 3 łyżki
Ketchup – 2 łyżka
Oregano suszone – 1/4 łyżeczki
Bazylia suszona – 1/4 łyżeczki
- Pozostałe składniki
Mozzarella – 50 g
Cebula – 20 g
Ser niebieski – 50 g
Pomidory koktajlowe – 80 g
Szynka Prosciutto Crudo – 2 plastry
Przygotowanie
- Składniki na ciasto zmiksować i wyłożyć na papier do pieczenia, tak aby miało maksymalnie o 0,5 cm grubości.
- Ciasto piec przez 15 min w 180 st.
- Po wyjęciu posmarować spód pizzy sosem (wymieszać wszystkie składniki koncentrat, ketchup, oregano i bazylię).
- Umieścić pokrojone składniki na pizzy. Szynkę parmeńską można położyć na pizzy już po upieczeniu.
- Całość piec jeszcze 10 min w 180 st.
Notatki
- Całość 1240 kcal W 100 g/ B 95,5 g / T 48,4 g
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 6
Wielkość porcji116g
Kalorie207
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
8.1g
13%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
16.7g
6%
- Białko 16g 32%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.