Proteinowy fit sernik

Proteinowy fit sernik

Ilość porcji

14

porcji
Czas przygotowania

10

minut
Czas gotowania

1

godzina 

30

minut
Kalorie

232

kcal

Składniki

  • Twaróg sernikowy – 1 kg

  • Jogurt grecki – 400 g

  • Odżywka białkowa – 4 miarki

  • Aromat waniliowy – w zależności od użytego produktu

  • Jajko – 4 szt.

  • Erytrytol – ilość uzależniona od pożądanej słodkości

  • Spód sernika
  • Ciasteczka owsiane – 150 g

  • Olej kokosowy – 2 łyżki

Przygotowanie

  • Olej kokosowy rozpuścić. Ciasteczka pokruszyć.
  • Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wyłożyć ciasteczka, ugniatając aby utworzyć zwarty spód.
  • Twaróg sernikowy, jogurt greki, jajka, aromat waniliowy, odżywkę białkową, erytrytol zmiksować do całkowitego połączenia składników.
  • Wylać masę na ciasteczkowy spód i włożyć do nagrzanego piekarnika (165 st. termoobieg). Piec 30 min.
  • Jeśli sernik będzie się “trząsł” podpiec do momentu, aż nie będzie płynny.
  • Po 30 min zmniejszyć temperaturę do 95 st. i piec przez godzinę.

Notatki

    Wartości odżywcze

    Ilość porcji: 14

    Wielkość porcji120g


    Kalorie232

    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Tłuszcze 16g 25%
      • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
      • Węglowodany 9.5g 4%
        • Błonnik 1.2g 5%
        • Cukry 0.04g
      • Białko 12.1g 25%

        * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

        Bestsellery dietetyczne

        Ocena posta:

        Ilość ocen:

        Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

        Jeżeli spodobał Ci się ten post...

        Sprawdź też nasze media społecznościowe!

        Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

        Pomóż nam to poprawić!

        Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

        Napisz komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *