Kąski kurczaka w panierce kokosowej
Ilość porcji
3
porcjeCzas przygotowania
25
minutKalorie
369
kcalSkładniki
Fileciki z kurczaka – 400 g
Olej – 2 łyżki
- Panierka
Wiórki kokosowe – 50 g
Mąka owsiana (zmielone płatki owsiane) – 50 g
Jajko – 1 szt.
Sól – 1 szczypta
Ketchup – 2 łyżki
Przygotowanie
- Wiórki kokosowe, mąkę owsianą i sól wymieszać razem.
- Jajko, ketchup połączyć w całość.
- Fileciki z kurczaka pociąć na cieńsze paski i moczyć w jajku i ketchupie, a następnie obtaczać w wiórkach kokosowych z mąką.
- Tak przygotowane mięso smażyć na patelni skropionej olejem do zarumienienia.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 3
Wielkość porcji195g
Kalorie369
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
19.2g
30%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
13g
5%
- Błonnik 3.8g 16%
- Cukry 0.7g
- Białko 34.7g 70%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.