Kurczak po chińsku
Ilość porcji
2
porcjeCzas przygotowania
10
minutCzas gotowania
20
minutKalorie
687
kcalSkładniki
Pierś z kurczaka – 400 g
Papryka – 1 szt. (230 g)
Cukinia – 1/2 szt. (300 g)
Sos sojowy – 7 łyżek
Jajko – 1 szt.
Masło klarowane – 1 łyżeczka
Papryczka chili – 1/4 szt.
Czosnek – 1 ząbek
Makaron ryżowy – 200 g
Przygotowanie
- Papryczkę i czosnek posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym maśle.
- Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Dorzucić na patelnię. Smażyć na małym ogniu.
- Gdy mięso się zetnie i zarumieni dodać pokrojoną w paski paprykę.
- Dodać do potrawy sos sojowy i wymieszać.
- Następnie pokroić w cienkie talarki cukinię i dołożyć do całości.
- Ugotować makaron ryżowy według instrukcji.
- Makaron odcedzić, przelać zimną wodą, dodać na patelnię podsmażać z daniem prze minutę, a następnie wbić jajko.
- Całość mieszać do ścięcia jajka.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 2
Wielkość porcji610.5
- Ilość w porcjiKalorie687
- % dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
8.1g
11%
- Węglowodany
94.9g
35%
- Błonnik 4.3g 16%
- Białko 57g 114%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.



