Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Ilość porcji

2

porcje
Czas przygotowania

10

minut
Czas gotowania

20

minut
Kalorie

687

kcal

Składniki

  • Pierś z kurczaka – 400 g

  • Papryka – 1 szt. (230 g)

  • Cukinia – 1/2 szt. (300 g)

  • Sos sojowy – 7 łyżek

  • Jajko – 1 szt.

  • Masło klarowane – 1 łyżeczka

  • Papryczka chili – 1/4 szt.

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Makaron ryżowy – 200 g

Przygotowanie

  • Papryczkę i czosnek posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym maśle.
  • Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Dorzucić na patelnię. Smażyć na małym ogniu.
  • Gdy mięso się zetnie i zarumieni dodać pokrojoną w paski paprykę.
  • Dodać do potrawy sos sojowy i wymieszać.
  • Następnie pokroić w cienkie talarki cukinię i dołożyć do całości.
  • Ugotować makaron ryżowy według instrukcji.
  • Makaron odcedzić, przelać zimną wodą, dodać na patelnię podsmażać z daniem prze minutę, a następnie wbić jajko.
  • Całość mieszać do ścięcia jajka.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 2

Wielkość porcji610.5g


Kalorie687

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 8.1g 13%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 94.9g 32%
      • Błonnik 4.3g 18%
    • Białko 57g 114%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...