Kluski leniwe na słodko i na słono
Ilość porcji
4
porcjeCzas przygotowania
7
minutCzas gotowania
5
minutKalorie
300
kcalSkładniki
Twaróg półtłusty – 250 g
Mąka pszenna – 5 łyżek
Mąka ziemniaczana – 2 łyżki
Sól – 1 szczypta
Jajko – 1 szt.
Przygotowanie
- Wszystkie składniki połączyć razem i zagnieść.
- Podzielić na kulki i rozwałkować na wałeczki.
- Pociąć na kopytka.
- Wrzucić na gotujący się, osolony wrzątek.
- Wyjmować jak wypłyną na wierzch.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 4
Wielkość porcji82g
Kalorie176
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
3.5g
6%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
28.4g
10%
- Błonnik 0.8g 4%
- Białko 11.2g 23%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.