Kluski leniwe na słodko i na słono

Kluski leniwe na słodko i na słono

Ilość porcji

4

porcje
Czas przygotowania

7

minut
Czas gotowania

5

minut
Kalorie

300

kcal

Składniki

  • Twaróg półtłusty – 250 g

  • Mąka pszenna – 5 łyżek

  • Mąka ziemniaczana – 2 łyżki

  • Sól – 1 szczypta

  • Jajko – 1 szt.

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki połączyć razem i zagnieść.
  • Podzielić na kulki i rozwałkować na wałeczki.
  • Pociąć na kopytka.
  • Wrzucić na gotujący się, osolony wrzątek.
  • Wyjmować jak wypłyną na wierzch.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 4

Wielkość porcji82g


Kalorie176

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 3.5g 6%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 28.4g 10%
      • Błonnik 0.8g 4%
    • Białko 11.2g 23%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *