Sałatka ziemniaczana z kaparami

Sałatka ziemniaczana z kaparami

Ilość porcji

2

porcje
Czas przygotowania

10

minut
Czas gotowania

20

minut
Kalorie

296,5

kcal

Składniki

  • Ziemniaki – 8 szt. (400 g)

  • Jogurt grecki – 4 łyżki (80 g)

  • Majonez – 1 łyżka (25 g)

  • Cebulka szalotka – 2 szt. (20 g)

  • Kapary – 140 – 150 g

  • Sól – do smaku

Przygotowanie

  • Ziemniaki ugotować do miękkości (około 20 minut). Lekko ostudzić i pokroić w grubszą kostkę.
  • Cebulkę pokroić w piórka.
  • Majonez, jogurt grecki i sól wymieszać, jeśli sos jest zbyt gęsty dodać 2 łyżki wody. Zamiast jogurtu greckiego można dodać również jogurt naturalny.
  • Wszystkie składniki wymieszać razem. Na koniec dodać odsączone kapary i także wymieszać, część można pozostawić do dekoracji.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 2

Wielkość porcji337.5g


Kalorie296.5

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 13.5g 21%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 38g 13%
      • Błonnik 5.3g 22%
      • Cukry 1.1g
    • Białko 7.3g 15%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *