Fit Spaghetti Bolognese

Fit Spaghetti Bolognese

Ilość porcji

3

porcje
Czas przygotowania

5

minut
Czas gotowania

20

minut
Kalorie

515

kcal

Składniki

  • Sos
  • Mięso mielone z indyka – 500 g

  • Sos pomidorowy z bazylią bez cukru – 400 g

  • Bazylia – 1 garść

  • Masło – 1 łyżeczka

  • Sól

  • Pieprz

  • Dodatki
  • Makaron spaghetti – 160g

  • Parmezan (tarty) – 4 łyżka

Przygotowanie

  • Mięso mielone podsmażyć na łyżeczce masła.
  • Dodać sos pomidorowy.
  • Całość doprawić solą, pieprzem i dodać miód.
  • Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente.
  • Wyłożyć makaron na talerz, polać sosem, posypać parmezanem i udekorować bazylią.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 3

Wielkość porcji365


  • Ilość w porcjiKalorie512
  • % dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 17g 22%
    • Węglowodany 46g 17%
      • Błonnik 3g 11%
      • Total Sugars 6g
    • Białko 42g 84%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *