Fit Spaghetti Bolognese
Ilość porcji
3
porcjeCzas przygotowania
5
minutCzas gotowania
20
minutKalorie
515
kcalSkładniki
- Sos
Mięso mielone z indyka – 500 g
Sos pomidorowy z bazylią bez cukru – 400 g
Bazylia – 1 garść
Masło – 1 łyżeczka
Sól
Pieprz
- Dodatki
Makaron spaghetti – 160g
Parmezan (tarty) – 4 łyżka
Przygotowanie
- Mięso mielone podsmażyć na łyżeczce masła.
- Dodać sos pomidorowy.
- Całość doprawić solą, pieprzem i dodać miód.
- Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente.
- Wyłożyć makaron na talerz, polać sosem, posypać parmezanem i udekorować bazylią.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 3
Wielkość porcji365g
Kalorie512
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
17g
27%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
46g
16%
- Błonnik 3g 12%
- Cukry 6g
- Białko 42g 84%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.