Jesienny gulasz

Jesienny gulasz

Ilość porcji

4

porcje
Czas gotowania

40

minut
Kalorie

375

kcal

Składniki

  • Mięso wieprzowe na gulasz – 500 g

  • Jabłka – 2 szt.

  • Sos pomidorowy – 1l

  • Ocet jabłkowy – 2 łyżki

  • Olej – 4 łyżki

  • Listek bobkowy – 2 szt.

  • Papryka słodka – 4 łyżeczki

  • Papryka ostra – 1 łyżeczka

  • Pieprz – 1 łyżeczka

  • Sól – do smaku

  • Czosnek – 5 ząbków

Przygotowanie

  • Mięso na gulasz jeśli nie jest pokrojne, to kroimy w kostkę.
  • Następnie marynujemy w posiekanym czosnku, oleju, occie, papryce słodkiej i ostrej, pieprzu, soli przez całą noc.
  • W dzień gotowania umieszczamy mięso z garnku i zalewamy sosem pomidorowym, wkrajamy obrane i rozdrobnione jabłka.
  • Gotujemy tak długo aż mięso stanie się miękkie, jabłka rozgotują się, a sos zgęstnieje.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 4

Wielkość porcji478g


Kalorie375

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 13.6g 21%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 25.8g 9%
      • Błonnik 1.8g 8%
    • Białko 31.1g 63%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *