Kanapka z łososiem, awokado i jajkiem
Ilość porcji
1
porcjaCzas przygotowania
10
minutKalorie
452
kcalSkładniki
Chleb wieloziarnisty – 2 kromki
Jajko – 2 szt.
Awokado – 1/4 szt.
Łosoś wędzony – 50 g
Kiełki rzodkiewki – 3 łyżki
Sól – 1 szczypta
Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
- Jajka ugotować na półtwardo (włożyć jajka do wody, gdy woda zacznie wrzeć, włączyć minutnik na 5 minut).
- Awokado i jajka obrać, pokroić w plastry.
- Składniki: awokado, pokrojone jajka, plastry łososia położyć na kromkach chleba.
- Kanapki posypać kiełkami rzodkiewki, doprawić solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 1
Wielkość porcji291g
Kalorie452
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
26.5g
41%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
22.9g
8%
- Błonnik 4.3g 18%
- Białko 29.9g 60%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.