Kanapka z łososiem, awokado i jajkiem

Kanapka z łososiem, awokado i jajkiem

Ilość porcji

1

porcja
Czas przygotowania

10

minut
Kalorie

452

kcal

Składniki

  • Chleb wieloziarnisty – 2 kromki

  • Jajko – 2 szt.

  • Awokado – 1/4 szt.

  • Łosoś wędzony – 50 g

  • Kiełki rzodkiewki – 3 łyżki

  • Sól – 1 szczypta

  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na półtwardo (włożyć jajka do wody, gdy woda zacznie wrzeć, włączyć minutnik na 5 minut).
  • Awokado i jajka obrać, pokroić w plastry.
  • Składniki: awokado, pokrojone jajka, plastry łososia położyć na kromkach chleba.
  • Kanapki posypać kiełkami rzodkiewki, doprawić solą oraz pieprzem.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 1

Wielkość porcji291g


Kalorie452

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 26.5g 41%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 22.9g 8%
      • Błonnik 4.3g 18%
    • Białko 29.9g 60%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *