Keto brownie

Keto brownie

Ilość porcji

14

porcji
Czas przygotowania

15

minut
Czas gotowania

50

minut
Kalorie

266

kcal

Składniki

  • Migdały (mielone) – 100 g

  • Jajka – 4 szt.

  • Erytrol – 120 g

  • Masło – 110 g

  • Śmietanka 12% – 300 ml

  • Czekolada gorzka (80-85%) – 150 g

  • Kakao – 2 łyżki

  • Aromat waniliowy (niesłodzony) – kilka kropli

  • Masło orzechowe (gładka masa) – 75 g

Przygotowanie

  • Migdały zmielić na mąkę, a erytrol na drobny pył.
  • Masło rozpuścić i dodać połamaną w kostkę czekoladę wraz z dwoma łyżkami śmietanki. Całość mieszać i doprowadzić do powstania gładkiej czekoladowej masy. Masę wystudzić.
  • Wymieszać w misce masło orzechowe, kakao i zmielony erytrol. Dodać lekko wystudzoną masę czekoladową. Dobrze wymieszać.
  • Dodać jajka i wymieszać. Wlać śmietankę i zmiksować, a następnie dorzucać porcjami zmielone orzechy nadal miksując, na koniec dodać aromat i również zmiksować.
  • Brytfannę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 st. (góra-dół) i piec około 50 – 60 min sprawdzając stan ciasta. Ciasto na wierzchu może wydawać się suche, ale w środku będzie bardzo wilgotne. Można nakłuć patyczkiem i sprawdzić czy ciasto przykleja się do niego, jeśli tak wydłużyć czas pieczenia.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 14

Wielkość porcji76g


Kalorie266

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 24g 37%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 12g 4%
      • Białko 6g 12%

        * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

        Diety ketogeniczne bestsellery

        Ocena posta:

        Ilość ocen:

        Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

        Jeżeli spodobał Ci się ten post...

        Sprawdź też nasze media społecznościowe!

        Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

        Pomóż nam to poprawić!

        Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

        Napisz komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *