Mocno czekoladowe fasolowe brownie

Mocno czekoladowe fasolowe brownie

Porcje

10

porcji
Czas przygotowania

15

minut
Czas gotowania

20

minut
Kalorie

165,5

kcal

Składniki

  • Fasola czerwona (z puszki) – 250 g

  • Płatki owsiane – 1/2 szklanki (55 g)

  • Syrop klonowy – 5 łyżki

  • Kakao – 3 łyżki

  • Ksylitol – 2 łyżki

  • Gorzka czekolada – 40 g

  • Mleko – 100 ml

  • Olej kokosowy – 3 łyżki

  • Proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  • Fasolę wyjąć z puszki, opłukać i osuszyć.
  • Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
  • Piec w temperaturze 175 st. przez 20 min.
  • Ciasto przechowywać w lodówce, aby nie wysychało.

Notatki

  • Ciasto nie wyrasta, wyłożona masa odpowiada realnej wysokości ciasta po upieczeniu. Wysokość zależy od użytej brytfanny. W tortownicy (śr. 21 cm) ciasto będzie dość niskie około 1 cm.
  • Kaloryczność na porcję: 165,6 kcal Całość: 1656 kcal W 147,9 g/ B 42,6 g/ T 102 g

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 10

Wielkość porcji62.8g


Kalorie165.6

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 10.2g 16%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 14.8g 5%
      • Białko 4.3g 9%

        * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

        Diety online – bestsellery

        Ocena posta:

        Ilość ocen:

        Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

        Jeżeli spodobał Ci się ten post...

        Sprawdź też nasze media społecznościowe!

        Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

        Pomóż nam to poprawić!

        Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

        Napisz komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *