Mocno czekoladowe fasolowe brownie
Porcje
10
porcjiCzas przygotowania
15
minutCzas gotowania
20
minutKalorie
165,5
kcalSkładniki
Fasola czerwona (z puszki) – 250 g
Płatki owsiane – 1/2 szklanki (55 g)
Syrop klonowy – 5 łyżki
Kakao – 3 łyżki
Ksylitol – 2 łyżki
Gorzka czekolada – 40 g
Mleko – 100 ml
Olej kokosowy – 3 łyżki
Proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki
Przygotowanie
- Fasolę wyjąć z puszki, opłukać i osuszyć.
- Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
- Piec w temperaturze 175 st. przez 20 min.
- Ciasto przechowywać w lodówce, aby nie wysychało.
Notatki
- Ciasto nie wyrasta, wyłożona masa odpowiada realnej wysokości ciasta po upieczeniu. Wysokość zależy od użytej brytfanny. W tortownicy (śr. 21 cm) ciasto będzie dość niskie około 1 cm.
- Kaloryczność na porcję: 165,6 kcal Całość: 1656 kcal W 147,9 g/ B 42,6 g/ T 102 g
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 10
Wielkość porcji62.8g
Kalorie165.6
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
10.2g
16%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
14.8g
5%
- Białko 4.3g 9%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.
Diety online – bestsellery
-
Produkt w promocjiDieta niedoczynność tarczycy, hashimoto, IO, PCOS II – 14 dniPierwotna cena wynosiła: 80.00zł.40.00złAktualna cena wynosi: 40.00zł.
-
Produkt w promocjiDieta w IO Jesień/Zima – 14 dniPierwotna cena wynosiła: 80.00zł.45.00złAktualna cena wynosi: 45.00zł.
-
Produkt w promocjiPakiet diet w insulinoopornościPierwotna cena wynosiła: 80.00zł.40.00złAktualna cena wynosi: 40.00zł.