Naleśniki z budyniu

Naleśniki z budyniu

Ilość porcji

2

porcje
Czas przygotowania

5

minut
Czas gotowania

6

minut
Kalorie

170

kcal

Składniki

  • Ciasto
  • Budyń – 1 opakowanie

  • Mleko – 1/2 szklanki

  • Jajko – 1 szt.

  • Ksylitol/erytrol – 1 łyżka

  • Olej rzepakowy – 1 łyżeczka

  • Inne
  • Masło – 1 łyżeczka

Przygotowanie

  • Wymieszać dokładnie wszystkie składniki razem (porcja na 2 duże lub 4 mniejsze naleśniki).
  • Rozpuścić masło na patelni.
  • Usmażyć naleśniki.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 2

Wielkość porcji70g


Kalorie170

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 5g 8%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 27.3g 10%
      • Białko 3.5g 8%

        * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

        Ocena posta:

        Ilość ocen:

        Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

        Jeżeli spodobał Ci się ten post...

        Sprawdź też nasze media społecznościowe!

        Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

        Pomóż nam to poprawić!

        Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

        Napisz komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *