Naleśniki z budyniu
Ilość porcji
2
porcjeCzas przygotowania
5
minutCzas gotowania
6
minutKalorie
170
kcalSkładniki
- Ciasto
Budyń – 1 opakowanie
Mleko – 1/2 szklanki
Jajko – 1 szt.
Ksylitol/erytrol – 1 łyżka
Olej rzepakowy – 1 łyżeczka
- Inne
Masło – 1 łyżeczka
Przygotowanie
- Wymieszać dokładnie wszystkie składniki razem (porcja na 2 duże lub 4 mniejsze naleśniki).
- Rozpuścić masło na patelni.
- Usmażyć naleśniki.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 2
Wielkość porcji70g
Kalorie170
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
5g
8%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
27.3g
10%
- Białko 3.5g 8%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.