Pasta na kanapki z awokado i jajka
Porcje
1
porcjaCzas przygotowania
6
minutCzas gotowania
4
minutKalorie
262
kcalSkładniki
Awokado – 1/2 szt.
Jajko – 1 szt.
Sól – szczypta
Majonez – 1 łyżeczka
Przygotowanie
- Awokado obrać, rozdrobnić.
- Jajko ugotować na miękko.
Po tym jak podczas gotowania wody pojawią się bąbelki, włożyć jajko i gotować przez 4 minuty. - Ugotowane jajko obrać, rozgnieść widelcem i połączyć z awokado.
- Dodać sól i majonez.
Notatki
- Kaloryczność podana w przepisie dotyczy jedynie pasty.
- Kaloryczność pasty z 2 kromkami chleba, pomidorem (80 g) i roszponką (25 g): 418 kcal B 13,8 g/ T 24,3 g/ W 34,9 g
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 1
Wielkość porcji136g
Kalorie262
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
23.3g
36%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
3.5g
2%
- Białko 8.5g 17%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.