Pasta na kanapki z awokado i jajka

Pasta na kanapki z awokado i jajka

Porcje

1

porcja
Czas przygotowania

6

minut
Czas gotowania

4

minut
Kalorie

262

kcal

Składniki

  • Awokado – 1/2 szt.

  • Jajko – 1 szt.

  • Sól – szczypta

  • Majonez – 1 łyżeczka

Przygotowanie

  • Awokado obrać, rozdrobnić.
  • Jajko ugotować na miękko.
    Po tym jak podczas gotowania wody pojawią się bąbelki, włożyć jajko i gotować przez 4 minuty.
  • Ugotowane jajko obrać, rozgnieść widelcem i połączyć z awokado.
  • Dodać sól i majonez.

Notatki

  • Kaloryczność podana w przepisie dotyczy jedynie pasty.
  • Kaloryczność pasty z 2 kromkami chleba, pomidorem (80 g) i roszponką (25 g): 418 kcal B 13,8 g/ T 24,3 g/ W 34,9 g

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 1

Wielkość porcji136g


Kalorie262

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 23.3g 36%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 3.5g 2%
      • Białko 8.5g 17%

        * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

        Ocena posta:

        Ilość ocen:

        Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

        Jeżeli spodobał Ci się ten post...

        Sprawdź też nasze media społecznościowe!

        Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

        Pomóż nam to poprawić!

        Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

        Napisz komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *