Pikantne chipsy z tortilli

Pikantne chipsy z tortilli

Ilość porcji

4

porcje
Czas przygotowania

15

minut
Czas gotowania

40

minut
Kalorie

834

kcal

Składniki

  • Tortilla – 3 szt.

  • Sos
  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Ketchup – 2 łyżki

  • Suszona papryczka chili – 1/2 łyżeczki

  • Papryka słodka mielona – 1/2 łyżeczki

  • Sól – 1/4 łyżeczki

  • Cukier puder z ksylitolu – szczypta

Przygotowanie

  • Wymieszać dokładnie wszystkie składniki na sos razem.
  • Każdy placek tortilli pokroić na 4 paski, a następnie paski na trójkąciki.
  • Każdy trójkącik posmarować z dwóch stron przygotowanym sosem.
  • Wyłożyć je na papier do pieczenia i piec w 170 st. 10-12 min.
  • Podawać po wystygnięciu z dipem lub bez.

Notatki

  • Inny sposób przygotowania przekąski: Wymieszać wszystkie składniki, posmarować otrzymanym sosem placki. Następnie pokroić je w sposób podany w przepisie i wyłożyć na papier do pieczenia.
  • Całość: 834 kcal W 93,8 g/ B 17,7 g/ T 41,2

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 4

Wielkość porcji62g


Kalorie208.5

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 10.3g 16%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 23.5g 8%
      • Błonnik 3.2g 13%
    • Białko 4.43g 9%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *