Zupa tajska z polędwicą wołową
Ilość porcji
3
porcjeCzas przygotowania
10
minutCzas gotowania
30
minutKalorie
511
kcalSkładniki
Mleczko kokosowe – 400 g
Batat – 1 szt.
Polędwica wołowa – 500 g
Miód – 1 łyżeczka
Bulion warzywny – 200 ml
Sok z połowy limonki
Sól – do smaku
- Czerwona pasta
Papryczka chili czerwona – 1 szt. (średniej wielkości)
Imbir – 1 cm
Czosnek – 1 ząbek
Szalotka – 1/4 szt.
Przygotowanie
- Czosnek, imbir, szalotkę oraz papryczkę chili drobno posiekać. Podsmażyć w garnku na łyżeczce masła.
- Dodać bulion warzywny.
- Batata obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego bulionu na pół godziny.
- Gdy batat będzie miękki dodać do bulionu mleko kokosowe i wymieszać.
- Następnie doprawić całość sokiem z limonki, solą oraz miodem.
- Polędwice wołową pokroić na cieniutkie plastry, posolić z każdej strony i tak przygotowane kawałki smażyć na maśle klarowanym do lekkiego ścięcia z każdej strony.
- Zupę nalać do misek i podawać z podsmażoną polędwicą wołową.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 3
Wielkość porcji372g
Kalorie511
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
28.8g
45%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
32.5g
11%
- Błonnik 3g 12%
- Cukry 5.7g
- Białko 31.2g 63%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.
Dietetyczne Bestsellery
-
Produkt w promocjiPakiet 2 diet ketogenicznych (4 tygodnie)Original price was: 160.00zł.49.00złCurrent price is: 49.00zł.
-
Produkt w promocjiDieta w IO, niedoczynności tarczycy, PCOS, hashimoto – 7 dniOriginal price was: 40.00zł.20.00złCurrent price is: 20.00zł.
-
Produkt w promocjiDieta w IO Jesień/Zima – 14 dniOriginal price was: 80.00zł.45.00złCurrent price is: 45.00zł.