Zupa tajska z polędwicą wołową

Zupa tajska z polędwicą wołową

Ilość porcji

3

porcje
Czas przygotowania

10

minut
Czas gotowania

30

minut
Kalorie

511

kcal

Składniki

  • Mleczko kokosowe – 400 g

  • Batat – 1 szt.

  • Polędwica wołowa – 500 g

  • Miód – 1 łyżeczka

  • Bulion warzywny – 200 ml

  • Sok z połowy limonki

  • Sól – do smaku

  • Czerwona pasta
  • Papryczka chili czerwona – 1 szt. (średniej wielkości)

  • Imbir – 1 cm

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Szalotka – 1/4 szt.

Przygotowanie

  • Czosnek, imbir, szalotkę oraz papryczkę chili drobno posiekać. Podsmażyć w garnku na łyżeczce masła.
  • Dodać bulion warzywny.
  • Batata obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego bulionu na pół godziny.
  • Gdy batat będzie miękki dodać do bulionu mleko kokosowe i wymieszać.
  • Następnie doprawić całość sokiem z limonki, solą oraz miodem.
  • Polędwice wołową pokroić na cieniutkie plastry, posolić z każdej strony i tak przygotowane kawałki smażyć na maśle klarowanym do lekkiego ścięcia z każdej strony.
  • Zupę nalać do misek i podawać z podsmażoną polędwicą wołową.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 3

Wielkość porcji372g


Kalorie511

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 28.8g 45%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 32.5g 11%
      • Błonnik 3g 12%
      • Cukry 5.7g
    • Białko 31.2g 63%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Dietetyczne Bestsellery

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *