Owoce pod fit kruszonką

Jabłka pod kruszonką

Ilość porcji

2

porcje
Czas przygotowania

10

minut
Czas gotowania

25

minut
Kalorie

351

kcal

Składniki

  • Jabłko – 2 szt.

  • Miód – 1 łyżeczka

  • Cynamon – 2 szczypty

  • Mąka orkiszowa – 30 g

  • Odżywka białkowa – 30 g

  • Masło – 30 g

  • Ksylitol – 2 łyżeczki

  • Cukier wanilinowy – 1 łyżeczka (opcjonalnie)

  • Proszek do pieczenia – 1/4 łyżeczki

Przygotowanie

  • Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z cynamonem i miodem.
  • Kokilki wysmarować odrobiną oleju i oprószyć mąką, aby owoce nie przywierały do kokilek. Umieścić starte jabłka w kokilkach.
  • Mąkę, odżywkę białkową, proszek do pieczenia, masło, żółtko jajka, ksylitol, opcjonalnie cukier waniliowy utrzeć w dłoniach tworząc okruchy ciasta.
  • Owoce pokryć przygotowaną kruszonką.
  • Jabłuszka pod kruszonką piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25 minut.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 2

Wielkość porcji240g


Kalorie351

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 13.8g 22%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 41g 14%
      • Błonnik 4.2g 17%
      • Cukry 0.2g
    • Białko 15.6g 32%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Dietetyczne bestsellery

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *