Szybki obiad: burger z frytkami

Szybki obiad: burger z frytkami

Ilość porcji

1

porcja
Czas przygotowania

20

minut
Czas gotowania

20

minut
Kalorie

596

kcal

Składniki

  • Burger z Lidla – 1 szt. (110 g)

  • Frytki – 150 g

  • Sałatka z awokado i serem pleśniowym
  • Mieszanka sałat – 70 g

  • Pomidory – 70 g

  • Awokado – 20 g

  • Ser niebieski (Rival, Lazur) – 15 g

  • Oliwa z oliwek – 5 ml

  • Sól – 1 szczypta

  • Pieprz – 1 szczypta

  • Sos balsamiczny – 5 ml

Przygotowanie

  • Burger usmażyć na patelni po 2-3 minuty z każdej strony.
  • Frytki piec w 200 st. przez ok 20 min.
  • Sałatka z awokado i serem pleśniowym
  • Awokado obrać i pokroić.
  • Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki lub połówki.
  • Składniki wymieszać z sałatą.
  • Na wierzch pokruszyć ser pleśniowy.
  • Całość skropić sosem balsamicznym wymieszanym z oliwą i solą.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 1

Wielkość porcji413g


Kalorie596

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 31.6g 49%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 44.8g 15%
      • Błonnik 6.9g 28%
    • Białko 29g 58%

      * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

      Ocena posta:

      Ilość ocen:

      Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

      Jeżeli spodobał Ci się ten post...

      Sprawdź też nasze media społecznościowe!

      Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

      Pomóż nam to poprawić!

      Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

      Napisz komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *