Szybki obiad: burger z frytkami
Ilość porcji
1
porcjaCzas przygotowania
20
minutCzas gotowania
20
minutKalorie
596
kcalSkładniki
Burger z Lidla – 1 szt. (110 g)
Frytki – 150 g
- Sałatka z awokado i serem pleśniowym
Mieszanka sałat – 70 g
Pomidory – 70 g
Awokado – 20 g
Ser niebieski (Rival, Lazur) – 15 g
Oliwa z oliwek – 5 ml
Sól – 1 szczypta
Pieprz – 1 szczypta
Sos balsamiczny – 5 ml
Przygotowanie
- Burger usmażyć na patelni po 2-3 minuty z każdej strony.
- Frytki piec w 200 st. przez ok 20 min.
- Sałatka z awokado i serem pleśniowym
- Awokado obrać i pokroić.
- Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki lub połówki.
- Składniki wymieszać z sałatą.
- Na wierzch pokruszyć ser pleśniowy.
- Całość skropić sosem balsamicznym wymieszanym z oliwą i solą.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 1
Wielkość porcji413g
Kalorie596
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
31.6g
49%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
44.8g
15%
- Błonnik 6.9g 28%
- Białko 29g 58%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.