Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie

Ilość porcji

5

porcji
Czas przygotowania

5

minut
Czas gotowania

1

godzina 

30

minut
Kalorie

380

kcal

Składniki

  • Żeberka – 600 g

  • Keczup – 100 g

  • Miód – 50 g

  • Sól – 1/4 łyżeczki

  • Woda – 100 ml

Przygotowanie

  • Żeberka zamarynować w marynacie z miodu, keczupu i soli.
  • Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać lekko wodą.
  • Piec w temperaturze 180 st. góra, dół., 75 minut pod przykryciem, które na ostatnie 15 minut należy zdjąć.

Wartości odżywcze

Ilość porcji: 5

Wielkość porcji120g


Kalorie380

  • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
  • Tłuszcze 26.7g 42%
    • Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
    • Węglowodany 12.3g 5%
      • Białko 22.5g 45%

        * Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.

        Ocena posta:

        Ilość ocen:

        Brak ocen. Bądź pierwszym oceniającym!

        Jeżeli spodobał Ci się ten post...

        Sprawdź też nasze media społecznościowe!

        Przykro nam, że ten post się nie spodobał...

        Pomóż nam to poprawić!

        Powiedz, jak możemy poprawić ten post...

        Napisz komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *