Żeberka w miodzie
Ilość porcji
5
porcjiCzas przygotowania
5
minutCzas gotowania
1
godzina30
minutKalorie
380
kcalSkładniki
Żeberka – 600 g
Keczup – 100 g
Miód – 50 g
Sól – 1/4 łyżeczki
Woda – 100 ml
Przygotowanie
- Żeberka zamarynować w marynacie z miodu, keczupu i soli.
- Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać lekko wodą.
- Piec w temperaturze 180 st. góra, dół., 75 minut pod przykryciem, które na ostatnie 15 minut należy zdjąć.
Wartości odżywcze
Ilość porcji: 5
Wielkość porcji120g
Kalorie380
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Tłuszcze
26.7g
42%
- Ilość w porcji% dziennego zapotrzebowania *
- Węglowodany
12.3g
5%
- Białko 22.5g 45%
* Podany procent (%) dziennego zapotrzebowania wartości odżywczych, zakłada dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 2,000 kalorii.